Bröllopsplanering

En bröllopsplanering kan tyckas låta enkelt till en början, ni har ju redan funderat på det mesta. Men ju mer ni gräver ner er i detaljerna kan det enkelt uppstå oenigheter och nya saker ni inte tänkt på eller diskuterat tidigare. Därför har ni här nedan en liten lista för att komma igång. Låt den vara startskottet till planeringen och en grund för hur just ni vill fira kärleken tillsammans med nära och kära.

Röd tråd

Det som egentligen är slutsatsen av hela denna lista måste nämnas i början, nämligen den röda tråden. Se till att ni har en klar idé av vad er röda tråd är; vilket tema vill ni ha, vilken stämning är ni ute efter och så vidare. Vad det är som symboliserar er helt enkelt. Allt påverkas såklart av er budget, så ihop med den röda tråden är detta vad ni behöver besluta kring först. När det väl är avhandlat kan ni börja implementera båda bitarna i detaljerna. Lättare sagt än gjort, men ack så viktigt.

Kläder

Vad ni bär för kläder kommer ge både er och era gäster en tydlig känsla av tonen i bröllopet. Självklart hänger detta ihop med vilken dresscode ni anger för gästerna, men mer om det senare. Det finns många vägar att gå; bohemiskt, modernt, enkelt, lyxigt eller bara klassiskt tidlöst för att nämna några. Det är en djungel med valmöjligheter och det som många tycker är ett av de svåraste valen. För att göra det enklare är ett tips att söka sig till de större modehusen som Hugo Boss, som varit aktiva i branschen i många år. Med närmare 100 år i modebranschen och en hög ribba vad gäller kvalité vet de vad som är tidlöst och trendigt. Med hög kvalité på kläderna och designen bakom har ni gett er själva bra förutsättningar för att känna er som allra finast på en av era största dagar i livet.

Gästerna

För att hänga kvar vid ämnet rör vi oss vidare till dresscode. Återigen får den röda tråden göra sitt och låta val av dresscode vara en förlängning av det tema som ni beslutat er för. Låt temat genomsyra allt i ert bröllop, därmed även gästerna. På så sätt kommer helheten kännas ännu mer lyckad, både för er och de som är där för att fira med er. För kom ihåg det; även om denna dag såklart handlar om er, kommer både ni och era vänner och familjer minnas denna dag lite extra om alla närvarande är inkluderade i firandet. Brudparet kommer alltid stå i centrum, så det är inget att oroa sig över. Det som däremot ger ett bröllop pricken över i är hur kul alla faktiskt hade det. Därför blir gästerna centrala på det sättet och en varm rekommendation är därför att ha en toastmaster eller toastmadam. På så sätt får ni möjlighet att släppa tankarna kring all den planering ni gjort och låta någon annan ta över under dagen D. Se till att även toastmastern/-madamen har förstått er röda tråd och släpp sedan tyglarna.

Festen

Har ni gjort ett bra jobb i både val av toastmaster/-madam, planering samt överlämning till denne (eller dessa) kommer festen gå som en dans, både bildligt och bokstavligt. Ett bröllop blir nämligen summan av allt det ni har planerat, därav vikten av temat och därmed även den röda tråden. Om den genomsyrar kläder, vigsel, dresscode, middag, fest och allt vad som kan tänkas vara viktigt för just er, är chansen större att ni kommer känna er riktigt nöjda i efterhand. Gör därför er själva en tjänst och lägg tid på just planering. Era framtida jag kommer att tacka er.