Danmark rundt i bil

Danmark rundt i bil

Køreture anses af mange for at være en fremragende måde at se det “rigtige” Danmark på, ikke den meget kommercielle rute mellem de store byer fyldt med trafikpropper og kæder af billige tankstationer. I stedet er det en alternativ vej gennem overvejende landområder, hvor du kan finde maleriske landsbyer, strande, der er skjult af sandklitter, landbrugsjord, der har ændret sig meget lidt siden middelalderen, og endda kongeslotte, der har været intakte i flere hundrede år. Turen kunne foregå i en fantastisk flot og pålidelig brugt Volvo V60, så du er sikker på at turen bliver ekstra komfortabel. Her er fire forskellige ruter, hvord du kan opleve alt dette fra sin bedste side:

 

  1. Kørsel ad rute 7

Denne køretur starter i Esbjerg, Danmarks vestligste by, hvor du også finder færgehavnen for overfarten til Tyskland eller Sønderjylland. Du fortsætter sydpå ad rute 7 i ca. 50 km indtil’s sydligste by, Flensburg. Ruten er fuld af interessante små byer og seværdigheder som Ribe, Danmarks ældste by, eller det imponerende naturområde Møns Klippe med den på toppen beliggende ruin af Hammershus Slot.

 

  1. Kørsel gennem Lolland og Falster

Når du lader København bag dig, kører du gennem flade og mest landbrugslandskaber, indtil du når broen over til Lolland. Denne ø er berømt for sine sandstrande og cykelstier, der fører tværs over øen og videre ind i Tyskland mod Hamborg. Hvis du fortsætter sydpå ad rute 9, vil du komme langs den ene side af Falster, hvor der er endnu flere muligheder for at udforske kystområderne såsom Marielyst, der huser et imponerende kurhotel (eller tage over til Falsters sydligste del og den maleriske by Nykøbing F.

 

  1. Nordsjælland og Helsingør

Hvis du kommer fra København, vil din første køretur gennem Nordsjælland bringe dig til Helsingør, også kendt som Helsingør – hjemsted for Shakespeares Hamlet. Det er en hurtig færgetur (eller ca. en time til fods) til Sverige over Øresundsbroen. Hvis du fortsætter nordpå, er næste stop den naturskønne lille kystby Hillerød, som tidligere var hjemsted for et af Danmarks kongeslotte (i dag huser det et museum). Området rummer store skove og gletsjersøer som Sorgenfri og Tisvilde Hegn.

 

  1. København

Den stolte hovedstad rummer af historie, arkitektur, spisesteder og den danske kultur. Her får du en bid af stort set alt det lille land som bugter sig i bakkedal kan byde på. Parkeringsmulighederne kan være vanskelige, men der er mulighed for at betale sig fra det ligesom i alle andre europæiske storbyer.