Valg af juletræ

Valg af juletræ

At fylde stuen med det flotteste juletræ er noget, som vi dansker ynder at gøre meget ud af! Der er naturligvis forskellige præferencer, og der er delte meninger om, hvorvidt det skal være et stort og bredt juletræ, småt og slankt eller måske endda et genanvendeligt plastik juletræ. Men når alt kommer til alt, så er der ingen jul uden et juletræ, hvor ungerne kan finde deres pakker under. I denne artikel vil vi forsøge at guide dig igennem, hvad forskellen er på de forskellige sorter.

 

Nordmannsgranen er det mest populære træ hos danskerne, hvor hele 80 % går med denne type af juletræ. Det skyldes, at det er det træ, som er mest standhaftigt og holder sig bedst, og har en levetid som strækker sig hen over nytår. Om det kan holde sig helt til påske, er tvivlsomt, men det er et forsøg værd! Træet er blevet dyrket i mange år i Danmark, hvilket gør Danmark til en af de førende og bedste til at producere det stolte juletræ.

 

Rødgranen er den gamle favorit, som er blevet erstattet af Nordmannsgranen. Den kan blive op til 40 meter, hvilket gør den en smule uhåndterbar i et rækkehus.. Derudover mister den nålene efter en uges tid, hvilket gør at levetiden er meget kortere end på danskernes favorit juletræ nummer 1: Nordmannsgranen.

 

I familie med Nordmannsgranen finder man Nobilis, hvis nåle minder meget om Nordmannsgranen! Der hvor dette træ har sine ulemper er, at træets form ofte ikke er den klassiske runde eller pæreformede. Derfor bruges denne type træ oftest til flotte adventskranse, hvor formen er lettere at arbejde med.

 

Alternativer kunne være Omorikagran som deler sine gener med rødgranen, og er god til familier, hvor pladsen er en smule trang. Den mister dog ligesom sit familiemedlem hurtigt nålene, hvilket går ud over levetiden på træet. Derudover har vi Blågran, hvis nåle er sylespidse! Derfor bruges de mest i Tyskland til at have i små potter til pynt, hvor de stråler med deres blå farve. Sidst kan nævnes plastikjuletræet, som er den genanvendelige, men efter vores mening knap så charmerende løsning! Vi håber, at vi har klædt jer på til jeres valg af juletræ, så jeres smukke juletræspynt kan stråle med alt sin magt! Som afrunding til denne artikel er et godt råd; Nemlig at tage ud og fælde juletræet selv. Det er oftest billigere, der er større udvalg og træet holder længere.