Verdensmesterskab i dart

Verdensmesterskabet i dart

Den regerende verdensmester Gerwyn Price slog Gary Anderson i et medrivende opgør mod skotten Gary Anderson i 2021. Anderson har tidligere vundet mesterskabet i 2015 og 2016, men kunne ikke tage sin tredje medalje imod den tidligere rugbyspiller. Gerwin Price spillede solidt under hele opgøret, og udbyggede kontinuerligt sin føring, selvom han tabte i syvende sæt, hvor han missede alle 3 pile i jagten på et dobbelt fem skud på den famøse vm dartskive.

 

Med sig fra finalen tager Gerwyn Price sig titlen som PDF World Darts Champion, en plads som nummer et på verdensranglisten og en stor check på 500.000 britiske pund, hvilket svarer til lidt over 4 millioner kroner.

 

Historien mellem de to finalister var dog betændt inden verdensmesterskabet, da de i 2018 krydsede dartpile under Grand Slam finalen i 2018, som Gerwyn Price også vandt. Her udtrykte han sin sejr ved at råbe Gary Anderson ind i hovedet, hvilket er yderst ilde set på i gentlemansporten. Derudover udeblev de obligatoriske håndtryk mellem de to duellanter også, hvilket kun har smidt brænde på bålet inden finaleopgøret i VM-finalen. Gerwyn Price høstede udover Grand Slam pokalen også en bøde på 21.500 pund og en karantæne på 3 måneder. Bøden blev dog senere reduceret med 10.000 pund.

 

Der var derfor lagt i kakkelovnen inden mødet mellem de to giganter i VM-finalen, men opgøret nåede aldrig samme højde som i Grand Slam finalen, da de to mødtes ved VM’s dartskive.

 

Gary Anderson indtager i skrivende stund 6. pladsen på verdensranglisten og overgås derfor af Rob Cross, James Wade, Michael van Gerwen, Peter Wright og nummer 1 Gerwyn Price. Listen domineres af englændere, skotter, irlændere, nord-irere og walisere. Den mest vindende igennem tiderne er den engelske Phil Taylor, som har vundet turneringen hele 14 gange. Der er derfor ingen tvivl om, at Storbritannien er leverandører af eliten inden for dart, så hvis du skal måle dig med de bedste inden for dartpile, så er det dem, du skal bide skeer med.